maandag 25 mei 2015

Toegankelijke weer app Weather Timeline

Af en toe zie je in het voorbijgaan een programma genoemd worden, dat dan bij nadere inspectie een heel handig en ook nog prima toegankelijk programma blijkt te zijn. Deze keer is Weather Timeline de gelukkige. De playstore link is: deze.

Wat doet de app


De app kan van de huidige locatie, of van een aantal zelfgekozen plaatsen de weersverwachting per uur, per dag en per week geven. Er zijn er ongetwijfeld meer die dit doen, maar de meesten laten ergens halverwege wel een paar steken vallen, zodat ze met talkback moeilijk te gebruiken zijn. Deze app werkt prima met talkback. Verder heeft de app een tijdmachine, waarmee het weer in de toekomst (zeg volgend jaar) voorspeld kan worden, maar wat ik zelf veel leuker vind, het weer van een bepaalde datum uit het verleden kan worden bekeken. Discussies als: "volgens mij was het weer vorig jaar met pinkster een stuk slechter", zijn nu snel afgelopen, als je tenminste weet te achterhalen op welke datum pinkster vorig jaar was. Er kan ook gekozen worden uit een aantal weer aanbieders. In het instellingenscherm kun je zien wat iedere weeraanbieder van het huidige weer in de gekozen plaats vindt,.

Toegankelijkheid van de app


De app werkt prima met talkback, zoals hierboven al gezegd. Als kalender voor de tijdmachine wordt dezelfde kalender gebruikt als in de Google agenda, en die is na enig wennen prima te gebruiken. Alleen de knop om een plaats toe te voegen heeft geen label, maar aangezien dat de enige knop zonder label is, overleef je dat ook wel weer. De standaard kleurstelling van de app schijnt niet erg prettig te zijn voor mensen die last hebben van al het licht dat van het scherm komt, maar deze is volledig aan te passen in het instellingenscherm.

Kosten en conclusie


De app koste toen ik hem kocht 69 cent. Nadat Google nieuws en weer redelijk onbruikbaar is geworden, ben ik blij met deze ap. De tijdmachine is een leuke toevoeging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten