dinsdag 7 april 2015

Android 5.1 beschikbaar

Op 9 maart werd Android 5.1 gelanceerd door Google. Dit is een relatief kleine update. Een overzicht van wat er nieuw is voor de niet-talkback gebruiker vijnd je hhier.

Ook aan de toegankelijkheid met talkback is gesleuteld, al wordt daar door Google niet veel over gezegd, of ben ik het in elk geval niet tegengekomen. Voor Android 5.1 is talkback 4.1.0 nodig. Dit is de huidige playstore versie. Ik heb de volgende verschillen kunnen ontdekken in vergelijking met 5.0 en 5.01:

  • Het is nu mogelijk om meldingen op het vergrendelscherm te activeren terwijl talkback aan staat.
  • De cirkelvormige schuifregelaars waarmee de klok wordt ingesteld in de wekkers en agenda app, is nu weer volledig bruikbaar met talkback.
  • Het is nu ook mogelijk om met swipe bewegingen bij de statusbalk en de 'terug' knop te komen. Of deze feature helemaal werkt zoals de bedoeling is, betwijfel ik.
  • Statusbalkonderdelen op het vergrendelscherm zijn individueel uit te lezen, dus het batterijniveau, de netwerkstatus en het WiFi signaal.

Ook de alfabetische apps lijst komt nu elke keer terug op de plaats waar je hem de vorige keer hebt verlaten. In de vorige versie gebeurde dit af en toe, maar veel vaker stond je iedere keer op pagina 1.

Bugs


Helaas zijn niet alle problemen uit versie 5.0 opgelost. Zo kun je nog steeds niet horen of je bij het instellen van een wekker een bepaalde dag aan- of uitzet en geeft de knop waarmee je prioriteitsmodus instelt nog geen duidelijke feedback.

Conclusie


Hoewel het een kleine update is, ben ik als talkback gebruiker blij met de verbeteringen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten