dinsdag 6 januari 2015

Aanmeldprocedure ING app nu volledig bruikbaar met Talkback.

Vandaag verscheen er een nieuwe versie van de ING bankieren app in de play store. Ik test niet iedere versie even grondig, en ik neem al helemaal niet de moeite om iedere versie opnieuw aan te melden. Het kan dus zijn dat onderstaande al een tijdje werkt, maar dat ik het pas vandaag heb gezien.

De hele procedure om een Android telefoon toegang te geven tot een ING rekening is nu met behulp van talkback uit te voeren, zonder dat er ziende hulp hoeft te worden ingeschakeld. Natuurlijk moet je nog wel je pasnummer en vervaldatum bij de hand hebben, maar dan is het aanmelden van je telefoon voor mobiel bankieren zonder verdere hulp van een ziende goed te doen.

Er zijn twee velden die wat speciale aandacht vragen: de vervaldatum van de pas en de geboortedatum. Om deze velden te bewerken, click je eerst op de knop vervaldatum of geboortedatum. Als je dan gaat swipen denk je dat je in iets ontoegankelijks beland bent, want je kunt alleen maar naar annuleren en instellen.

midden op het scherm blijken echter 2 of 3 controls te staan, dit hangt van het veld af dat je aan het invoeren bent. Ieder control is een bewerkingsvak met daarin dag, maand of jaar, met daarboven een 'hoger' en daaronder een 'lager' knop.

Hiermee is het dus eenvoudig om de velden te vullen, daarna kun je naar instellen swipen en het scherm verlaten.

Als je na het ingeven van het pasnummer direct op versturen clickt, gebeurt er niets, omdat je eerst via de 'terug' knop het toetsenbord moet uitzetten. Hierna moet je via de website van ING een bevestigingscode ophalen en deze ingeven in de app. Na het laatste cijfer van deze code meldt de app als een soort onverwachte bonus dat de OK knop nu actief is en zich aan de rechterkant van het scherm bevindt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten