zondag 10 augustus 2014

NotNav. Geen navigatie app, maar toch erg handig

Afgelopen week liep ik tegen een programma aan, dat uitsluitend tot doel heeft om je te vertellen waar je bent en in welke richting je gaat. Het heet NotNav. Als je het programma opstart, vertelt het je waar je volgens hem bent, en in welke richting je telefoon wijst. NotNav gebruikt het ingebouwde compas, dus zodra je de telefoon iets draait, vermeldt de app de nieuwe richting, ook zonder dat je daadwerkelijk loopt.

Het scherm heeft drie grote knoppen: Pauze, speak last en settings. Met Pauze stop je het weergeven van informatie door de app, met speak last herhaal je wat de app het laatst zei, en via settings kun je een aantal parameters instellen, t.w. of de richting van het compas moet worden uitgesproken, of de locatie moet worden vermeld, en het aantal graden dat de app standaard als afwijking moet berekenen.

Die laatste optie vind ik briljant. Als je de telefoon b.v. in een broek- of borstzak hebt, staat hij niet recht naar voren gericht, maar in een kleine hoek. Deze hoek kun je aangeven in het settings menu, zodat NotNav hier rekening mee kan houden bij het vermelden van de looprichting.

Nauwkeurigheid op mijn Nexus 5 is prima. Zowel de looprichting als het adres waren doorgaans correct. Voor veel van mijn navigatiebehoeftes is deze app eigenlijk voldoende.

De app is hier te downloaden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten