vrijdag 13 december 2013

Update playstore lost problemen met veegbewegingen op

Vandaag verscheen een update van de playstore app, waardoor het weer mogelijk is alle opties op het scherm te bereiken door net zo lang te swipen totdat je de gevraagde optie hoort.

Eén van de vorige updates van de playstore introduceerde de navigatielade, die in de plaats kwam van het oude menu. Opties in deze lade waren alleen te bereiken als je op een item in de lade klikte. De overige items kon je dan via swipe bewegingen bereiken. In de nieuwe versie van de playstore komen ook onderdelen uit de navigatielade vanzelf langs als je maar lang geoeg swipet. Een optie is nog steeds sneller te bereiken als je in de lade tikt denk ik, maar dat is een ander verhaal.

Ook wanneer je een app besluit te installeren of verwijderen, zijn de daarvoor benodigde knoppen weer via veegbewegingen bereikbaar. Tot voorkort moest je weten dat ze aan de rechterkant van het scherm zaten en moest je ze echt aanwijzen

Tot slot is het eindelijk mogelijk geworden een app een +1 te geven. Tot voorkort kon dat eigenlijk alleen als minder dan 100 personen de app een +1 gaven, omdat je dan de teller kon zien oplopen als je op +1 klikte. Nu is er een duidelijke gesproken interface die laat horen of je de app al hebt gewaardeerd of niet.

Kortom: mooie verbeteringen en een indicatie dat er binnen google wat serieuzer naar toegankelijkheid gekeken wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten