dinsdag 5 november 2013

Veranderingen in de play store niet direct een verbetering

Sinds afgelopen week installeert Gogle een nieuwe versie van de play store app op veel telefoons. Helaas is bj deze nieuwe versie de toegankelijkheid iets verslechterd, al blijft er goed te werken met de app.

Wat zijn de veranderingen?


Navigatielade


De 'meer opties' knop rechts bovenaan de action bar heeft nu minder opties. Alleen nog instellingen en help. De overige opties zoals mijn apps en mijn verlanglijst zijn verplaatst naar een zogenaamde navigatielade, die links bovenaan het scherm verschijnt. Als hierop wordt geclickt, springt er een nieuw menu open, maar dit menu krijgt niet standaard de focus, dus als je na het aanclicken begint te vegen over het scherm, lijkt het net alsof er niets is gebeurd. Om te zien wat er in de navigatielade staat, moet je met een vinger links in de bovenste helft van het scherm tikken, zodat een onderdeel uit de lade focus krijgt. Hierna werkt vegen weer, of je kunt met een vinger naar beneden het scherm verkennen om te zien wat er in de lade beschikbaar is. Click je nogmaals op de knop links bovenaan, dan sluit de lade weer en krijg je het scherm zoals het voor het openen van de lade was.

Floating buttons


Geen idee of er een Nederlandse term voor deze knoppen is, maar het zijn knoppen die blijven staan ook als de rest van het scherm scrollt. De Installeer, Open en verwijder knoppen zijn nu als floating butons uitgevoerd. Dit betekent dat ze niet in de standaard veegvolgorde worden meegenomen. Je moet weten waar ze staan om ze aan te kunnen clicken. In het begin betekent dit flink zoeken, maar later heeft het als voordeel dat je niet hoeft terug te scrollen om een app te kunnen installeren. De knoppen zijn gelukkig wel correct gelabeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten