vrijdag 11 december 2015

Audio demo icons verplaatsen met Google Now Launcher

Met de laatste update van Google Now Launcher, is het voor TalkBack gebruikers mogelijk geworden om begeleid door spraak, app icoontjes te verplaatsen op het scherm, of in mappen in te delen. Ik heb hierover een korte audio demo gemaakt.

Wat is Google Now Launcher?


google levert sinds ongeveer anderhalf jaar een eigen launcher in de play store. De launcher is het programma dat zorgt dat de gebruikte apps op een overzichtelijke manier aan je worden voorgeschoteld. Veel merken leveren eigen launchers, maar in principe zijn deze te vervangen door de Google launcher, die zoals gezegd in de play store te vinden is. Deze launcher wordt standaard geleverd op de Nexus 5 en hoger.

Launcher gedownload en wat nu?


Nadat Google Now Launcher is gedownload, wordt hij niet standaard geactiveerd. In eerste instantie houd je de launcher van de eigen fabrikant, of de alternative launcher die je eventueel al eerder zelf hebt geïnstalleerd. Als je na installatie van Google Now Launcher op de homeknop van je toestel drukt, zal Android vragen met welke van de launchers je het home scherm wilt laten zien. Hier kun je de Google now launcher kiezen, en tevens aangeven of je deze eenmalig of permanent wilt gebruiken. Als het niet via de home knop lukt, zal er in het instellingenscherm een optie zijn om van startscherm te wisselen, alleen zien de instellingenschermen er per merk anders uit, dus daar kan ik weinig over zeggen.

Audio demo alweer iets achterhaald


Hoewel ik de methode die ik in de audio demo gebruik de meest betrouwbare vind, is het sinds de laatste update van de launcher ook mogelijk icons te verplaatsen door ze te dubbeltikken en dan vast te houden. Ook hierbij krijg je nu gesproken ondersteuning.

Conclusie


Ik ben erg blij met de mogelijkheid om nu zonder ziende hulp mijn schermen helemaal naar eigen inzicht te kunnen indelen. Zoals je in de demo hebt kunnen horen werkt de procedure erg eenvoudig en is de spraakondersteuning prima.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten