maandag 10 februari 2014

Navigatie: Guidedroid (walky talky take 2)

De afgelopen weken is er een nieuwe app in de google playstore verschenen, die niet zo nieuw is als hij lijkt. De app heet guide droid en samen met google maps zorgt hij voor een bruikbaar navigatiesysteem.

Voor wie met succes walky talky gebruikt, een app die al jaren in de playstore te vinden is, zie ik geen reden om guide droid te proberen. De apps lijken verdacht veel op elkaar, alleen crasht guide droid bij mij niet, waar walky talky dat regelmatig wel deed.

Als je de app start, wordt je gevraagd om een bestemming te kiezen. Deze kan in het tekstveld worden ingegeven met het standaard android toetsenbord. Als je daarna op 'go'clickt, wordt google maps gestart, die de route berekend en instructies zal geven over de te bewandelen weg. Ondertussen meldt guidedroid steeds waar je bent. Near 115 bellefleur, of Duiven als hij geen flauw idee heeft.

Wandelnavigatie met Google maps werkt nog steeds erg goed. Je wordt ruim van tevoren gewaarschuwd als je een afslag moet nemen. Ook gebruikt hij fietspaden waar mogelijk, of kent hij routes door een park. Het enige vreemde is dat hij zo'n weg in het park b.v. de naam geeft van de laatstgebruikte weg, dus als je rechtsaf vanaf de Golden delicious het park in moet, zegt hij: "sla rechtsaf in Golden Delicious". Als je aan deze onhebbelijkheid gewend bent, heb je er een prima navigatie app aan, en de extra informatie van guidedroid maakt dat je nog zekerder weet of je goed loopt.

Ook als je geen bestemming opgeeft, dus alleen maar guidedroid start, zal de app je bij elke verandering vertellen waar je volgens de ingebouwde GPS bent beland, zodat je de app ook zonder google maps kunt gebruiken.

Op mijn google Nexus heeft de app weinig, zeg maar geen opties. Maar op telefoons met een fysieke menu knop schijnen er opties te zijn zoals beïnvloeding van het spraaknivo, en een compas. Omdat ik deze opties nog niet werkend heb gezien, kan ik er weinig over melden ben ik bang. Mocht iemand er wel ervaring mee hebben, dan hoor ik dat graag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten