vrijdag 14 februari 2014

Camfind nu ook naar Android

Camfind, een programma dat al een tijdje populair is onder slechtziende iPhone gebruikers, is er nu ook voor Android. Het programma vertelt wat er op een foto staat die je zojuist hebt genomen, of uit de gallerij aanwijst. Dit kan een pak uit de voorraadlad zijn, maar ook een kledingsstuk, of een schilderij waarvan je je afvraagt wat het is.

Hoewel je zou denken dat deze app vooral voor slechtzienden en blinden is bedoeld, heeft de maker niet de moeite genomen de knoppen van de juiste labels te voorzien. Als de app gestart wordt, zijn er 3 knoppen, waarvan de middelste de foto maakt. Je moet er zelf voor zorgen dat de lens zo ver van het object is dat er iets zinnigs op de foto komt. De match die de app vindt wordt uigesproken en op het scherm verschijnt vervolgens een serie links mnaar matches op internet. Geef je de terug. knop, dan kom je weer in het menu met de 3 knoppen.

Het concept werkt ook op Android prima, er mag alleen wel iets aan de knoppen gedaan worden. Ik heb nog niet uitgebreid naar de menu-instelligen gekeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten