dinsdag 28 februari 2017

Nieuwe app om geluiden aan telefoon events te koppelen.

Er is een nieuwe app, audex genaamd, die als doel heeft de geluiden die TalkBack geeft te vervangen door een serie alternatieve geluiden. Daarnaast voegt hij geluiden toe aan events waar TalkBack momenteel geen geluid voor heeft. De Play Store link voor de app is:
https://play.google.com/store/apps/details?id=in.delight.Audex
De app is net alst TalkBack een service die je aanzet in het toegankelijkheidsmenu van de telefoon. Voordat je dit doet, kun je de audex app openen om vertrouwd te raken met de geluiden die de service kan produceren. Onder events worden gebeurtenissen als het aanraken, loslaten,vegen, tikken en dergelijke verstaan, mnaar ook het aan/loskoppelen van de lader. De geluiden gaan dwars door die van TalkBack heen, dus als je de audex geluiden wilt gebruiken, is het handig om de geluiden van TalkBack uit te zetten.
Behalve de events waarvoor audex geluiden geeft, kun je ook het volume van audex instellen, zodat je de verhouding tussen spraak en geluid kunt regelen. Er worden standaard twee geluidsschema's meegeleverd, waarvan er 1 nogal op de geluiden van de iPhone lijkt.Omdat de service niets met TalkBack te maken heeft, kun je ook gebruik maken van Audex als je helemaal geen spraak gebruikt. De app kan dan handig zijn om te bepalen of het scherm reageert zoals je had verwacht.
Het enige echte nadeel dat ik zie ten opzichte van de standaard geluiden van TalkBack, is dat tijdens het scrollen bij TalkBack de toonhoogte varieert, terwijl dit bij Audex niet het geval is. Dit kan ook niet, omdat Audex geen kennis heeft van het document dat gelezen wordt. De meegeleverde geluiden zijn leuk, en omdat het zelf maken van schema's niet erg moeilijk is, zullen er binnenkort wel wat extra geluidschema's te downloaden zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten